Dyra våre

Dyrene er et av våre fokusområder. Vi ønsker at barna skal bli kjent med, og lære å vise omsorg overfor dyrene på gården. Vi tar oss god tid til å være sammen med dyrene, oppleve fødsler, ri på hesten, holde kaniner, høner og kyllinger.

Høner

     

Vi har tre ulike høneraser i barnehagen. Brun Italiener, Dverg Cocin og Hvit Italiener. Dverg Cociner er dyktige og villige "Klukk høner". Dvs. at de liker å klekke ut eggene sine. For at det skal komme kyllinger må hønene ligge på eggene i 21 døgn. Hvite og brune Italienere legger egg stort sett hele året og kan legge opp til 240 egg i året. De andre rasene legger få egg. Det er svært vanskelig å skille hønene fra hanene før kammen blir så stor at en ser forskjell.

 

Griser

Dette er Baltus og Bolla. De er Vietnamesiske Hengebukssvin som kom til barnehagen høsten 2009. Rasen er meget velfødd og med moderat foring er det ikke uvanlig at de blir over 30 år. Baltus og Bolla er to sjenerte, men nysgjerrige griser som liker selskap og elsker mat.

 

Geiter & Sau

  

Vi har 4 afrikanske dverg geiter og 2 sauer. Geitene er litt skumle for noen av barna. De har jo horn som de "knåver" med.

Geitene og sauene går ute på marka så lenge det er gress til dem. Resten av året har vi geitene inne i båser og sauene ute i innhegning.

 

Hest & Esel

    

Stjerna er født i barnehagen 5. juli 1997 og er en Shetlandsponni. Når Stjerna ble 3 år var hun stor nok til at barna kunne ri på henne.

Rudolf er et selskapssykt, kastrert og morsomt esel. Når han er ute er han sammen med Stjerna. Det liker han. Når han er alene inne i båsen sin i stallen syter og klager han ofte. Han kom til barnehagen vår i 2003. Da var han 1 1/2 år gammel. Han liker barn og har bare blitt mer og mer snill og grei etter at vi fikk ham.