Om oss

Generelt om oss.

Ørnestein Gårdsbarnehage er en fem avdelings gårdsbarnehage med plass til 75 barn. Barnehagen er privat og eies av Kristian og Margrethe Vika.

Barnehagen startet opp i 1991. Eierne har hele tiden hatt som mål å gi barn et tilbud som er litt utenom det vanlige. Nærkontakt med dyr, friluftsliv med turer i nærområdet og fiske i stokkavatnet er noe av det barna i Ørnestein får oppleve. Det er i dag 17 ansatte hos oss. Der av er det god spredning i alder og kjønn.

Barnehagen ligger på Madla mellom rideklubben og golfbanen. Dette er et fint naturområde som er atskilt fra trafikk og by støy. Likevel er det bare ca 10 min. kjøretur til Stavanger sentrum.

 

Hvordan har det vært å gå i Ørnestein Gårdsbarnehage

I barnehagen husker vi spesielt dyra som var der, særlig hestene. Snekkerbua var også kjekk. Der lærte vi å bygge ting av planker og spiker. Snekker Sigmund var veldig grei og laget fine ting til oss.

Vi var mye ute og gikk på kjekke turer. Det var mange morsomme klatrestativ, disser, rutsjebaner, vugger og en stor sandkasse i barnehagen.

Når vi var inne, lekte vi i madrass rommet, spilte spill, perlet og tegnet.

Vi likte godt å mate dyra og å ri på Dyveke. 17. mai var gøy. Vi pyntet traktoren og viftet med flaggene. De voksne i barnehagen var veldig snille.

Hilsen Kristine Grønning & Kariann Salte

(Kristine & Kariann gikk i Ørnestein Gårdsbarnehage i perioden 1991 - 1994)