Aktiviteter

Året rundt har vi ulike aktiviteter som skjer i barnehagen;

 

 

Vi planter, sår og høster. Vi har en kjøkkenhage som vi bruker fra vår til høst. Barna er med og hjelper flittig til, og hele sommeren plukker vi epler, rips, blåbær, jordbær, rabarbra, bringebær, solbær og plommer. Noen år har bonden poteter på åkeren, og da kan vi komme og grave! Vi bruker mye av det vi høster i matlagningen vår, for oss er det viktig at barna får ta del i de ulike prosessene; helt fra jord til bord. 

 I snekkerboden vår snekrer vi masse gøy! Alt fra rammer til biler og båter. Her kan kreativiteten blomstre!

Barna tar aktivt del i dyrestellet hver morgen. På denne måten lærer barna om andre levende vesner, ta ansvar, empati og vise omsorg for det som lever rundt oss. 

 

Rundt juletider har vi mange koselige aktiviteter og arrangementer på gården. Alle foreldrene inviteres til julefrokost, hvor vi blant annet serverer røykt ørret (som vi fisket i Stokkavannet i høst), eggerøre (fra hønene våre), og syltetøy fra bærene vi høstet fra drivhuset eller kjøkkenhagen i sommer. Vi har også nissefest i stallen, og dette er ett av årets høydepunkter. Da får vi nemlig besøk av selveste låvenissen! Stallen pyntes og flere av dyrene er inne på denne tiden, dette er skikkelig julemagi!

 

Hver høst tar vi årene fatt og setter garn i Store Stokkavann. Hva får vi i garnet mon tro?

 Vi koser oss med bål, matlagning og eventyrstunder i båthuset vårt som ligger rett ved Stokkavannet

 

Vi har ofte fellessamlinger ute. Her er det god plass og god stemning. 

 

     

Kommer snøen lager vi snømann og aker i bakken nær barnehagen. 

 

Vi rir og strigler shetlandsponninen vår, Stjerna!