Dyra våre

Dyrene er et av våre fokusområder. Vi ønsker at barna skal bli kjent med, og lære å vise omsorg overfor dyrene på gården. Vi tar oss god tid til å være sammen med dyrene, oppleve fødsler, ri på hesten, holde kaniner, høner og kyllinger.

Hest & Esel

 

Stjerna er født i barnehagen 5. juli 1997 og er en Shetlandsponni. Når Stjerna ble 3 år var hun stor nok til at barna kunne ri på henne.

Rudolf er et selskapssykt, kastrert og morsomt esel. Når han er ute er han sammen med Stjerna. Det liker han. Når han er alene inne i båsen sin i stallen syter og klager han ofte. Han kom til barnehagen vår i 2003. Da var han 1 1/2 år gammel. Han liker barn og har bare blitt mer og mer snill og grei etter at vi fikk ham.

 

Alpakka

 

Vi har to alpakka hos oss. De heter Bruno og Kvito. De kom til oss 2013. Barna syns det er veldig kjekt å gå inn å se på alpakkaene. Aplakka er ikke dyr vi kan kose noe særlig med, men de tilfører en spenning og er spesielle dyr å ha i barnehagen. Det kommer en person å klipper alpakkaene for oss 1 gang i året. Dette er en stor og spennede dag i barnehagen.

 

Høner

 

Vi har litt forskjellige høneraser i barnehagen. Brun Italiener, Dverg Cocin, Danske Landhøns og Hvit Italiener. Dverg Cociner og de Danske Landhønsene er dyktige og villige "Klukk høner". Dvs. at de liker å klekke ut eggene sine. For at det skal komme kyllinger må hønene ligge på eggene i 21 døgn. Hvite og brune Italienere legger egg stort sett hele året og kan legge opp til 240 egg i året. De andre rasene legger ferre egg. For tiden har vi også 3 Gullfasan hanner som bor i hønehuset. De er arrtige når de flørter og har flotte fjær.

 

Griser

Vi har 3 Vietnamesiske Hengebukssvin som heter Bolla, Nasse og Nøff. Bolla som er eldst kom til barnehagen høsten 2009 og de to guttene kom som små grisunger i november 2016.

Rasen er meget velfødd og med moderat foring er det ikke uvanlig at de blir over 30 år. Grisene er sjenerte men nysgjerrige. De liker selskap, bli klødd på magen og elsker mat.

 

Geiter & Sau

 

Vi har for tiden 6 Afrikanske dverggeiter og 2 dvergsauer. Geitene heter Maxi, Lillebror, Krona og Penny, Billy og Blåne. De er litt skumle for noen av barna. De har jo horn som de "knåver" med. Sauene fikk vi på lån i 2019. De er perfekt størrelse for barna. Blåne (geitekillingen over), kom til oss bare èn uke gammel. Moren døde av lungebetennelse, så vi fikk flaske henne opp på melk i over to måneder. 

Geitene og sauene går ute på marka så lenge det er gress til dem. Resten av året har vi dem inne i båser eller ute i innhegning.

 

Kanin

Vi har to nydelige hermelin-kaniner hos oss. De heter Noob og Mat. Disse fikk vi av noen som går hos oss, i 2022.